Через кілька днів в Україні потеплішає / фото pixabay.com

До кінця тижня в Україні збережеться стабільна в міру прохолодна погода. Температура триматиметься на рівні +14°...+17°. Таким же буде й початок жовтня. Однак з понеділка, 4 жовтня, в деяких областях України температура почне підвищуватися.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

4 жовтня найтепліше буде в західних областях України. Тут стовпчики термометрів підскочать до +18°...+21°, а на південному сході очікується +16°...+18°.

Відео дня
Погода в Україні 4 жовтня / фото УНІАН

5 жовтня температура в країні буде практично такою ж: на заході - до +21°, на південному сході +17°...+19°, на решті території до +14°...+17°. На північному заході очікуються невеликі дощі, проте вони ніяк не вплинуть на температуру.

Погода в Україні 5 жовтня / фото УНІАН

На жаль, це невелике потепління буде недовгим. Вже в середу, 6 жовтня, всі північні та західні області затягне хмарами, подекуди можливі невеликі дощі, а температура знизиться до +14°...+18°

Погода в Україні 6 жовтня / фото УНІАН

Нагадаємо, найближчими днями в Україні очікуються заморозки до -5°.

За даними Укргідрометцентру, вночі 30 вересня і 1-3 жовтня в Україні, крім більшості західних областей і узбережжя морів, очікуються заморозки на поверхні ґрунту і місцями в повітрі 0-5° (I рівень небезпеки, жовтий). Також в північно-східних областях заморозки в повітрі складуть 0-3° (II рівень небезпеки, помаранчевий).

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: