колаж УНІАН, фото УНІАН. Укргідрометцентр

Найближчими днями у деяких областях України очікуються затоплення через підвищення рівня води у річках. про це попереджає Український гідрометцентр.

Так, за даними синоптиків, до 15 лютого внаслідок відлиги продовжуватимуться підвищення рівнів води у річках біля Новгород-Сіверського, смт Макошине, с. Морівськ та Чернігова. Очікується порушенням транспортного сполучення з окремими селами у Новгород-Сіверському, Корюківському, Ніжинському, Чернігівському районах Чернігівської області та Шосткинському районі Сумської області. Через це оголошено І рівень небезпеки.

"На Верхньому Дніпрі утримуватиметься значне затоплення заплави з порушенням транспортного сполучення ряду прирічкових сіл водами Дніпра і Сожу та можливим початковим затопленням житлових будинків окремих сіл у Чернігівському районі Чернігівської області (ІІ рівень небезпеки - помаранчевий), - попереджають синоптики.

Відео дня

Також впродовж 14-16 лютого на рiчках суббасейну Прип'ятi у Волинській, Рівненській та Житомирській областях продовжиться поступове підвищення рiвнiв води з подальшим затопленням рiчкових заплав. Триватиме повільне затоплення сільськогосподарських угідь та господарських споруд прирiчкових населених пунктів у Волинській області водами річок Прип'ять та Стохiд, можливе досягнення вiдмiток затоплення сільгоспугідь, господарських споруд в рядi прирiчкових сiл на річках Вижiвка та Стир та житлових будинкiв на р.Стохiд в Ковельському та Камiнь-Каширському районах. Через це також оголошено II рiвень небезпеки – помаранчевий.  

Небезпека підтоплень також існує на рiчках суббасейну Захiдного Бугу у Львівській та Волинській областях.

У північній частині України очікуються затоплення / фото Укргідрометцентр

В Україну йде похолодання - прогноз на 15 лютого

Синоптик Ігор Кібальчич прогнозує похолодання в Україні з 15 лютого. За його даними, по всій країні, окрім західних областей, пройдуть помірні дощі з поступовим переходом у сніг. На півночі Лівобережжя очікується слабка хуртовина, а на дорогах утвориться ожеледиця. Температура повітря вночі на півдні буде +2...+7 °С, а на решті території країни похолоднішає до -3...+2 °С. Вдень у західних та південних регіонах очікується +3...+8 °С, а у північних та східних областях температура знизиться до 0...-5 °С.

Вас також можуть зацікавити новини: