Українців закликають не ходити в гори / фото УНІАН

Укргідрометцентр попереджає про погодну небезпеку в західних регіонах у найближчі дві доби. Як зазначається у повідомленні у Facebook, зокрема, значна сніголавинна небезпека (3 рівень), очікується 4-5 січня - на високогiр'ї Закарпатської та Iвано-Франкiвської областей.

"Можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях, окремих природних середніх та великих лавин. Радимо утриматись від походів на високогір'я", - зазначає Укргідрометцентр.

Сніголавинна небезпека в Карпатах / фото Укргідрометцентр

Крім того, у Закарпатській області можливі підтоплення внаслідок підняття рівня річок.

Відео дня

"4-5 сiчня на р.Боржава - с.Верхні Ремети очiкується продовження пiдвищення рiвня води на 10 - 30 см (над рiвнем на 8 годину 4 сiчня) з утриманням води на заплавi та частковим затопленням сiльгоспугiдь ряду сiл Берегівського та Хустського районів Закарпатської області та автодороги Шаланки-Великі Ком’яти", - йдеться у повідомленні.

Погода в Україні - що треба знати

У четвер, 4 січня, погода в Україні покращиться. Опадів стане менше і вони ослабнуть, морози також стануть слабшими і залишаться лише на північному сході країни.

Водночас синоптики прогнозують, що вже 6, 7 та 8 січня знову з півночі може зайти холодне арктичне повітря, яке принесе морози. Прогнозується, що у північних, центральних і східних регіонах України вночі буде -10...-15, а на північному сході місцями температура падатиме до -18...-20 градусів.

Вас також можуть зацікавити новини: