У зоні урагану опинилися чотири штати \ фото REUTERS

Ураган "Саллі" обрушився в середу вранці на південно-східне узбережжя США. У зоні урагану опинилися Штати Флорида, Луїзіана, Міссісіпі і Алабама.

Читайте такожПівдень США накрив потужний ураган "Саллі" (відео)"Саллі", який в момент виходу на сушу був ураганом другої категорії, приніс на узбережжя південних штатів вітер швидкістю 165 км/год і сильні зливи. Стихія зривала дахи з будинків, обривала телефонні лінії і затоплювала вулиці, повідомляє "Голос Америки".

У місті Пенсакола, штат Флорида, випало 76 см опадів. Більше 500 тис. жителів прибережних міст трьох штатів залишилися без електрики, у багатьох районах почалася евакуація.

В Алабамі оголосили надзвичайний стан, губернатор попросив жителів не виходити на вулицю. Ураган подібної сили спостерігався у штаті вперше за 16 років. Всього в Атлантиці в цьому році було так багато ураганів, що у Всесвітньої метеорологічної організації ООН, яка привласнює їм назви, скоро закінчаться імена з заздалегідь затвердженого списку. Подібна ситуація була лише один раз в історії, в 2005 році, коли стався ураган «Катріна».

У середу вдень потужність "Саллі" знизилася до категорії тропічного шторму, хоча катастрофічні повені все ще тривали в деяких районах Флориди і Південної Алабами, повідомили в Національному центрі з вивчення ураганів. До ранку четверга "Саллі" переміститься вглиб континенту і послабиться до категорії тропічної депресії, додали синоптики.

Новини по темі: