На високогір'ї Карпат можливі лавини / Фото УНІАН

В Карпатах у найближчі дві доби очікується значна сніголавинна небезпека. Про це повідомляє відділ гідрологічних прогнозів Українського гідрометцентру у соціальній мережі Facebook.

Зокрема, 17-18 квітня значна сніголавинна небезпека (3 рівень) очікується на високогiр’ї Iвано-Франкiвської та східної частини Закарпатської областей.

"Можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях, окремих природних середніх та великих лавин. Радимо утриматись від походів на високогір'я!", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Також 17-18 квітня помірна сніголавинна небезпека (2 рівень) утримується на високогiр'ї західної та центральної частини Закарпатської областi.

скріншот meteo.gov.ua

Яка погода буде в Україні найближчим часом - прогноз відомого синоптика

За словами синоптика Наталки Діденко, початок тижня в Україні буде без суттєвих змін погоди. 

Зокрема, за її даними, 18 квітня в Україні протягом дня очікується +12...+15 градусів, на заході місцями +9...+12 градусів, а найтепліше буде у південній частині, до +17...+20 градусів.

Щодо опадів, то, за даними синоптика, 18 квітня дощі більш ймовірні на заході та південному заході України. На решті території очікується хмарна погода, проте без істотних опадів.

Вас також можуть зацікавити новини: