В Україні на два дні поспіль оголошено штормове попередження / колаж УНІАН, фото УНІАН, Укргідрометцентр

В Україні на два поспіль дні оголосили штормове попередження. За даними синоптиків, негода вируватиме по всій країні, окрім західних областей. Попередження про небезпечні гідрометеорологічні явища оприлюднив Український гідрометцентр.

"Вранці та вдень 11 листопада та впродовж доби 12 листопада в Україні, крім західних областей, пориви вітру 15-22 м/с", - йдеться у попередженні.

Також, за даними синоптиків, 12 листопада у південній частині, центральних та східних областях місцями пориви вітру сягатимуть аж 25 м/с.

Відео дня

У неділю, за прогнозами, у північних, центральних, вночі й у південних областях пройдуть значні дощі, а в Карпатах - значний мокрий сніг.

Через негоду майже по всій Україні оголосили І рівень небезпечності, жовтий.

В Україні буде сильний вітер, дощі та сніг / фото Укргідрометцентр

Погіршення погоди в Україні - що відомо

Про те, що на вихідних в Україні сніжитиме, каже й синоптик Ігор Кібальчич. За його даними, у західній частині та Карпатах часом спостерігатиметься сніг, мокрий сніг і його налипання.

Загалом, за його словами, найближчими вихідними погода в Україні буде нестійкою, дощовою та вітряною. Причиною таких змін в погоді стане розвиток активного південного циклону.

Вас також можуть зацікавити новини: