На цьому тижні в Україні суттєво потеплішає / Фото ua.depositphotos.com

Початок тижня в Україні буде прохолодним, але вже починаючи з середи температура в країні помітно підвищиться. Місцями навіть потеплішає до +26°. Весь тиждень в Україні буде суха погода з великою кількістю сонця, проте на вихідних небо затягне хмарами.

Про це повідомляє Погода УНІАН.

Так у понеділок, 6 вересня, найхолодніше буде на півночі України. Тут стовпчики термометрів покажуть + 15 ° максимум. На решті території +16°...+19°, в Одеській, Херсонській та Миколаївській областях до +20°.

Відео дня
Погода в Україні 6 вересня / фото УНІАН

У вівторок, 7 вересня, температура злегка підвищиться. Особливо це відчують жителі західних областей, де буде +19°...+21°. На півночі як і раніше прохолодніше всього. У центрі, на півдні та сході +17°...+20°.

Погода в Україні 7 вересня / фото УНІАН

У середу, 8 вересня, потепління торкнеться всіх регіонів України. Найтепліше буде на заході та південному сході, де повітря прогріється до +21°...+23°. На півночі та в центрі: +19°...+21°.

Погода в Україні 8 вересня / фото УНІАН

Ще тепліше стане в четвер, 9 вересня. У цей день українців порадує тепле сонечко, лише місцями в північних областях буде трохи хмарно. По всій країні очікується +21°...+23°, а на півдні стовпчики термометрів піднімуться до +25°.

Погода в Україні 9 вересня / фото УНІАН

Робочий тиждень в Україні завершиться теплою погодою. У багатьох областях збережеться сонячна погода. На півдні повітря прогріється до +26°. На решті території +21°...+25°.

Погода в Україні 10 вересня / фото УНІАН

На вихідних, 11 і 12 вересня, в Україну натягне хмари. У суботу на півночі повітря максимально прогріється до +22°, на заході - до +23°, в центрі та на сході - до +23°...+25°, на півдні як і раніше буде найтепліше, до +26°.

Аналогічна погода буде в Україні й в неділю, 12 вересня.

Погода в Україні 11 вересня / фото УНІАН
Погода в Україні 12 вересня / фото УНІАН

Народний прогноз на тиждень

6 вересня - священномученика Євтихія. Дощ в цей день обіцяє суху осінь і хороший урожай на майбутній рік.

7 вересня - Варфоломія й Тита. За народними прикметами, якщо протягом літа грибів було багато, то зима буде довга.

8 вересня - мучеників Адріана і Наталії. Хороший врожай горобини - до морозу. 8 вересня не опало листя берези й дуба - чекай сувору зиму.

9 вересня - преподобного Пимена. Багато горобини вродило 9 вересня - осінь похмурою буде, а взимку можливі сильні холоди. Гроза 9 вересня віщує теплу осінь.

10 вересня - преподобного Мойсея. Починається дубовий листопад. Якщо ж листя ще міцно тримаються, то зима буде люта.

11 вересня - Усікновення голови Іоанна Хрестителя. Це період останніх гроз. На Іоанна Предтечі гримить грім - на довгу і теплу весну. На Івана Хрестителя журавлі потягнулися на південь - до ранньої зими.

12 вересня - святих Олександра, Івана і Павла. Якщо журавлі на Київ полетіли - чекай ранньої зими. Якщо птахи 12 вересня кружляють високо і не хочуть відлітати, то осінь буде теплою, сухою і тривалою. Теплий і ясний вечір 12 вересня віщує, за прикметами, хороший урожай в наступному році. Зорепад 12 вересня - наступного року можливий неврожай.

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: