В Україну йде потужна спека / Фото УНІАН, Володимир Коваль

На вихідних, 26 та 27 серпня, очікується посилення спеки у більшості областей України. Про це попереджає синоптик Ігор Кібальчич, передає Метеопрог.

"Найближчими днями на тлі надходження до нас теплого субтропічного повітря з Балканського півострова очікується чергова хвиля спеки", - пояснив він.

За даними синоптика, стовпчики термометрів у денний час подолають 30-градусну позначку, а в центральних, південних та місцями західних областях повітря розжариться до +32…+37 °С.

Відео дня

"При цьому на тлі скорочення тривалості світлового дня нічні температури матимуть дуже комфортні значення", - каже синоптик.

Він каже, що суттєвих опадів в Україні не передбачається, за винятком західних регіонів, де переважно в денний час є ймовірність грозових дощів, подекуди у супроводі груда та шквалистих поривів вітру.

В Україну повертається спека

Про посилення спеки в Україні свідчить й прогноз Погода УНІАН. За прогнозом, несподівано спекотно буде на заході країни, де зазвичай буває найпрохолодніше. Очікується, що тут стовпчики термометрів показуватимуть +30°...+34°. А найвища температура буде у центральних областях.

Вас також можуть зацікавити новини: