В Україну повертаються сильні морози / фото ua.depositphotos.com

У найближчі кілька днів в Україні буде поступово холоднішати. Максимально стовпчики термометрів опустяться на Водохреща, 19 січня, коли вночі температура буде до -10°. Потім почнеться невелике потепління.

Про це свідчать дані Укргідрометцентру.

Так, у понеділок, 17 січня, практично по всій Україні очікуються опади у вигляді снігу та мокрого снігу. Лише на півдні буде невелика хмарність і суха погода. Вдень температура коливатиметься в межах -2°...+2°, у південних областях - до +6°.

Відео дня
Погода в Україні 17 січня / скріншот meteo.gov.ua

У вівторок, 18 січня, інтенсивність опадів знизиться, проте вони накриють вже всю країни, в тому числі й південні області. Температура знижуватиметься. Вдень найхолодніше буде на півночі України, до -1°...-5°. На заході України буде -3°...+1°, проте вночі вдарять морози до -2°...-8°. У центрі України вдень буде -4°...+1°, вночі - до -3°...-6°. На сході та півдні - найтепліше. Вдень тут буде до +2°, а вночі - до -3°.

Погода в Україні 18 січня / скріншот meteo.gov.ua

У середу, 19 січня, в західних і південних областях України буде невелика хмарність і багато сонця. Невеликий сніг в цей день очікується на півночі, сході та в центрі країни. При цьому посиляться морози. На заході вночі очікується від -2° до -10°, а на півночі і північному сході буде -5°...-11°. На решті території в темний час доби буде -4°...-8°.

Днем також практично по всій країні буде мінусова температура. Найсильніші денні морози, до -3°...-7°, очікуються місцями на півночі, на північному сході та сході України. На решті території буде -2°...+1°.

Погода в Україні 19 січня / скріншот meteo.gov.ua

20 січня в Україні трохи потеплішає, проте сильні нічні морози до -8°...-14 ° затримаються в Сумській, Харківській, Донецькій і Луганській областях.

Вдень у більшості областей очікується -1°...+ 1°, на північному сході буде -2°...-8°, а на півдні - до + 2°...+4°.

Погода в Україні 20 січня / скріншот meteo.gov.ua

Перед вихідними, 21 січня, по всій країні встановиться похмура погода з суцільною хмарністю. На заході, сході та південному сході очікуються опади у вигляді снігу або мокрого снігу. 

Вдень на заході та півночі країни буде -2°...-4°, в центрі та на сході очікується -1°...+1°, а на півдні України - до +1°...+4°, в Криму потеплішає до +7°.

Погода в Україні 21 січня / скріншот meteo.gov.ua

Народний прогноз

17 січня - Феклістів день. Сніг на деревах сучки гніт - влітку бджоли роїтимуться.

18 січня - водохресний вечір. Місяць в цей день повна - до великого розливу, бути великій воді. Якщо в цей день заметіль - буде вона і на Масляну; дмуть вітри з півдня - літо буде грозовим. 

19 січня - Богоявлення Господнє (Хрещення). Якщо на Водохреща погода ясна - на посушливе літо. Водохресна відлига - до врожаю. Небо похмуре, великий іній і сніг в цей день обіцяють родючий рік. 

20 січня - день Іоанна Хрестителя. Вважається, що в цей день вся вода, як і на Водохреща є святою. Якщо 20 січня опівдні буде ясне сонце - настане рання весна. Якщо буде заметіль, то вся Масляна буде в хуртовинах.

21 - січня - Омеляна-Сповідника. За народними прикметами, 21 січня слід стежити за вітром: як подує з півдня - чекай грозового літа.

Вас також можуть зацікавити новини: