В Україну через кілька днів повернуться сильні моози / Фото ua.depositphotos.com

Найближчими днями в Україні збережеться аномально тепла погода з періодичними дощами, мрякою, туманами та поривчастим вітром. Але вже на Різдво очікується припинення опадів та поступове зниження температури по всій країні.

Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog.

За його прогнозом, у середу, 5 січня, теплі південні та південно-західні вітри сприятимуть подальшому підвищенню температури повітря. Вночі слід чекати 0...+5 °С, у Карпатах та на сході України -5...0 °С, а вдень повітря прогріється до +3...+8 °С, у південних областях та на Прикарпатті +9...+12 °С.

Відео дня

"Подекуди навіть можуть бути побиті добові рекорди максимальної температури",- каже синоптик.

Читайте такожЯк у казці: в Україні серед зими розцвіли проліски (фото)

Але, за його даними, з 6 січня температура почне поступово знижуватися. "Лише на півдні України та в Криму поки що збережеться аномально тепла повітряна маса", - розказав він. У цей день протягом доби очікується 0…+5 °С, на півдні та у Криму +7…+12 °С.

"На Різдво, 7 січня, продовжиться поступове зниження температури протягом доби до значень -3…+2 °С та місцями пройде невеликий сніжок. У Карпатах буде більш прохолодно – до -7…-2°С", - прогнозує синоптик.

А на вихідних, за його словами, очікується морозна погода без опадів з нічними температурами -9…-4 °С та денними в межах -4…+1 °С. У Карпатах вночі -15...-10 °С, вдень -7...-2 °С.

Нагадаємо, з прогнозом Погода УНІАН, у найближчий тиждень в Україні збережеться тепла і дощова погода, будуть спостерігатися температурні "гойдалки". Однак ближче до вихідних стовпчики термометрів поповзуть вниз, в країну повернуться невеликі морози та замість дощів подекуди піде сніг.

Вас також можуть зацікавити новини: