Погода в Україні / фото УНІАН

Найближчим часом погода в Україні збережеться нестійкою з періодичними опадами різної інтенсивності, коливаннями температури повітря та атмосферного тиску. Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, передає "Метеопрог".

За його словами, цього тижня температура повітря в країні виявиться вищою за середні багаторічні показники.

"У понеділок та вівторок активний південний циклон стане причиною чергового погіршення погоди у більшості регіонів країни. Пройдуть опади у вигляді снігу та дощу, місцями очікується ожеледь та налипання мокрого снігу", - попередив синоптик.

За його даними, температурний фон розподілиться нерівномірно по Україні - від практично літніх показників на півдні та сході країни до слабких морозів у західній та північній частині.

Погода на сьогодні

21 листопада, за даними Ігоря Кібальчича, у західній частині (крім Вінницької області) буде переважно без опадів, в решті регіонів пройдуть помірні дощі, у Вінницькій, Київській, Чернігівській та Сумській областях сніг та мокрий сніг. Місцями очікується ожеледь, налипання мокрого снігу. На Лівобережжі туман. Температура повітря в північних та західних областях протягом доби -3…+2 °С, на решті території України поступове підвищення до +4…+9 °С, на півдні, у Приазов'ї та на сході +10…+15 °С, вдень +15…+20 °С.

Погода на завтра

У вівторок, 22 листопада, внаслідок надходження свіжого повітря з північного заходу, в Україні відбудеться поступове зниження температури до -3…+2 °С, у південних, центральних та східних областях +2…+7 °С.

За словами синоптика, очікується поступове припинення опадів, лише у східній частині та у Приазов'ї пройдуть дощі. Вітер буде західний, північно-західний, 7-12 м/с.

Негода в Україні сьогодні

Сьогодні у більшості областей України очікуються небезпечні метеоролоігчні явища.

За даними Укргідрометцентру, скрізь, крім південних та південно-східних областей, на дорогах очікується ожеледиця, а вдень у північних, Чернівецькій, Хмельницькій, Вінницькій та Черкаській областях - значний мокрий сніг та дощ.

Вас також можуть зацікавити новини: