В Україні найближчими днями все ще буде дуже спекотно / Фото ua.depositphotos.com

Синоптик Наталка Діденко прогнозує, що спека в Україні піде на спад з 20 липня.

Про це вона повідомила у Facebook.

"Саме у вівторок, 20 липня, до нас почне заходити свіжіше повітря, а спека відповзатиме на задніх лапах. Лише ще трохи затримається на Сході та Півдні", - розказала вона.

За даними синоптика, поки що дуже висока температура повітря в Україні залишається.

Читайте такожСтало відомо, коли довгоочікуване похолодання прийде в Україну (карта)

"16 липня очікується протягом дня +30...+35, місцями +33...+37 градусів", - повідомила вона.

За даними Наталки Діденко, завтра окремі локальні дощі можливі в західних, північних областях, на Харківщині та Вінниччині. "Але поки що масштабних дощів не видно", - підкреслила синоптик.

Нагадаємо, за даними Погода УНІАНзниження температури в Україні очікується не раніше понеділка, 19 липня. Цього дня у західних областях прогнозуються дощі, а в Івано-Франківській та Львівській областях температура становитиме +25°...+27°. 

Наступного дня, 20 липня, похолодання трохи просунеться до центру України - температура знизиться до +22°...+27°. При цьому на всьому Лівобережжі буде як і раніше дуже спекотно, аж до +37°.

Далі спека почне поступово знижуватися по всій країні. На сході України це почне відчуватися 22 липня. У цей день на сході та півдні країни максимально повітря прогріється до +30°, проте в більшості областей буде до 28°. На решті території країни очікується +23°...+27°.