На вихідних в Україні подекуди дощитиме / фото pixabay.com

Впродовж вихідних в Україні очікується комфортна температура, проте місцями пройдуть невеликі та помірні дощі.

Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog.

За його словами, місцями пройдуть дощі з грозами, а температура повітря знизиться на 3-5 градусів у порівнянні з першими числами місяця та коливатиметься в межах кліматичної норми у більшості областей країни. Небезпечних та стихійних явищ погоди не передбачається.

Відео дня

Зокрема, за прогнозом синоптика, 4 червня вдень у західних областях пройдуть дощі. У Карпатах, на Волині та Закарпатті місцями очікуються значні дощі, грози. Вітер переважно південно-східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі становитиме +8...+13 °С, вдень +19...+24 °С.

Також у цей день у східних областях місцями пройдуть невеликі короткочасні дощі із грозами. На іншій території без опадів.

У неділю, 5 червня, у західних областях вночі та вранці пройдуть дощі, місцями інтенсивні. У північних регіонах вночі без істотних опадів, а вранці та вдень очікуються помірні дощі, на Київщині місцями значні опади, окремі грози.

За прогнозом синоптика також вдень пройдуть помірні дощі у центральних областях.  На півдні України вночі опадів не очікується, а вдень пройдуть невеликі дощі, місцями з грозами. У східних областях також вночі буде сухо, вдень місцями невеликі дощі. 

Нагадаємо, сьогодні, 3 червня, в багатьох областях України очікуються грози, подекуди - град та шквали до 20 м/с.

Вас також можуть зацікавити новини: