З'явився прогноз погоди на листопад / фото pixabay.com

Жовтень добігає кінця, тому синоптики складають прогноз погоди на листопад 2020 в Україні.

Так, своїми прогнозами поділилися в Укргідрометцентрі та народний синоптик Володимир Деркач. Про це повідомляє Meteoprog.

Читайте такожДнями Україну накриють дощі та похолодання-синоптик

Відео дня

Прогноз Гідрометцентру на листопад в Україні

За прогнозом УГМЦ, в листопаді 2020 року середня місячна температура коливатиметься в межах +1...+8 °С (в горах 0...+3 °С), що в західних областях близько до середніх багаторічних значень, на решті території - на 1-1, 5°С вище від середніх багаторічних значень.

Місячна кількість опадів очікується в східних і Сумській областях дещо менше норми - 28-32 мм, на решті території в межах середніх багаторічних значень - 37-65 мм, в горах — до 110 мм.

Прогноз на листопад від народного синоптика

У листопаді народний синоптик Володимир Деркач прогнозує дощі на початку місяця. Але вже в середині місяця погода зміниться і покращиться.

Правда, за його прогнозом, температура повітря відчутно знизиться і протримається такою до другої декади місяця. Потім знову очікуються дощі, місцями з переходом у сніг.

У третій декаді листопада температура знизиться, але не сильно: мінуси стовпчик термометра буде показувати вночі й зрідка вдень, каже синоптик.

Якою буде погода в Україні до кінця жовтня

За прогнозом синоптика Наталії Діденко, в Україну йде похолодання, однак у четвер, 29 жовтня, ще буде тепло і сонячно. 

Так, 29 жовтня окремі дощі ймовірні в південній частині України, в центрі, на південному сході, у Приазов'ї, і ввечері в західних областях.

"Кінець тижня — п'ятниця, субота, неділя — принесе в Україну похолодання і більше дощів", - прогнозує синоптик.