Перепис у Криму перетворився на терор і залякування

Про це пише блогер Кіра Кримова в статті, опублікованій на сайті Крым.Реалии.

Згідно зі статтею, на кримчан, що не побажали взяти добровільну участь у перепису, чиниться жорсткий пресинг.

Отримавши відмову, переписувачі приходять знову і знову, з другого разу риторика змінюється відвертими погрозами. Загрожують міліцією, якоюсь «перевірковою комісією», налаштовують проти «відмовників» сусідів.

Відео дня

"В перепису відмовилися брати участь. На наступний день на під'їзді висіло оголошення, що мешканці таких-то квартир не взяли участь у переписі. Відразу сусіди занепокоїлися, стали ловити нас скрізь будинку, просити прийти на переписну ділянку, або подзвонити за таким-то номером, щоб домовитися на зручний час з переписувачами. Переписувачі прийшли ще не раз і не 2, а 5! І кожного раз погрожували міліцією. Чекаємо коли цей "бєспрєдєл" закінчиться", - цитує автор кримчанку Ірину С.

Читайте такожКримчанам розповіли, як не брати участь в російському "переписі"Крім відвертого тиску на "відмовників", переписувачі дискримінують українців.

"Прийшли переписувачі. Відмовився. Пішли. На наступний день прийшли знову, погрожували міліцією-поліцією. Дружина наполягла, щоб ми переписались, тому що не хочемо проблем і тріпання нервів. В графі національність записалися як українці... Виникла незручна пауза. Переписувачі перепитали - точно українці? Ми кивнули. Але пауза насторожила", - розповів Євген С.

На його думку, багато українців будуть записуватися росіянами, щоб уникнути переслідувань.