За словами бойовиків, Савченко не координувала з ними свої дії / фото УНІАН

Затриманій 22 березня за підозрою в підготовці терактів і держперевороту позафракційному нардепу Надії Савченко, може бути наданий "політичний притулок" в псевдореспубліці "ЛНР".

Про це в "Московському комсомольцю" заявив представник терористів "ЛНР" на переговорах у Мінську Владислав Дейнего. Він заявив, що Савченко не координувала свої дії з бойовиками.

За його словами, "Луганськ не вербував Савченко в свої диверсанти і не мав з нею ніяких спільних планів державного перевороту в Україні".

Відео дня

"Якщо над Савченко нависне загроза позбутися волі, вона може звернутися до "ЛНР" за політичним притулком. Ми обіцяємо розглянути це питання", - заявив він.

Читайте такожХто стоїть за Савченко: журналісти зібрали думки політиків про таємничих покровителів Надії (відео)

Як повідомляв УНІАН, 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення Савченко до кримінальної відповідальності, затримання та арешт.

Савченко інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади); ч. 1 ст. 14 (готування до злочину), ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією); ст. 112 (посягання на життя державного чи громадського діяча); ч. 3 ст. 258 (терористичний акт); ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації); ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

У той же день в Управлінні Служби безпеки України в місті Києві та Київській області генпрокурор Юрій Луценко підписав і оголосив Савченко підозру. Як уточнила прес-секретар Луценка Лариса Сарган, звинувачення буде просити взяти її під варту терміном на два місяці.