Савченко заявляє, що не тікатиме з України / фото УНІАН

Народний депутат Надія Савченко заявляє, що не тікатиме з України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона сказала на засіданні Шевченківського районного суду Києва, який розглядає подання про обрання їй запобіжного заходу.

«Я нікуди не втечу. Я залишаюсь в Україні, тому що я герой України», - наголосила Савченко.

Відео дня

«Я залишаюсь в Україні і буду ходити до парламенту для того, щоб вони не забували, що їм все таки страшно, що вони українського народу бояться», - сказала вона.

Як повідомляв УНІАН, 22 березня Верховна Рада надала згоду на притягнення Савченко до кримінальної відповідальності, затримання та арешт.

Читайте такожСавченко оголосила голодування

Савченко інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) ; ч. 1 ст. 14 (готування до злочину), ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ст. 112 (посягання на життя державного чи громадського діяча); ч. 3 ст. 258 (терористичний акт); ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації); та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Того ж дня в Управлінні Служби безпеки України у місті Києві та Київській області генпрокурор Юрій Луценко підписав та оголосив Савченко підозру. Як уточнила прес-секретар Луценка Лариса Сарган, обвинувачення проситиме взяти її під варту строком на два місяці.