Суд продовжив арешт Дангадзе / Фото УНІАН

Печерський райсуд Києва продовжив на 2 місяці арешт соратника Міхеїла Саакашвілі Северіона Дангадзе.

Читайте такожСаакашвілі поскаржився, що СБУ і ГПУ пограбували його під час обшуків

Про це повідомляє "Радіо Свобода". За рішенням суду, Дангадзе продовжили запобіжний захід до 27 травня. Постанову може бути оскаржено протягом п'яти днів апеляційної інстанції.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 5 грудня 2017 року керівнику Київського обласного відділення партії "Рух нових сил" Дангадзе оголосили про підозру у державній зраді і співпраці з членами організованого злочинного угруповання.

Луценко заявив, що Дангадзе через довірену особу звернувся до бізнесмена Курченка з пропозицією фінансувати діяльність лідера РНС Міхеїла Саакашвілі. За словами Луценка, правоохоронці зафіксували отримання людьми з оточення Саакашвілі близько 500 тис. доларів.

Майже половину цієї суми Дангадзе отримав під контролем українських спецслужб, тобто з переписуванням номерів купюр, також було зафіксовано передачу коштів, повідомив Луценко. 6 грудня Печерський районний суд Києва ухвалив рішення заарештувати Дангадзе на 60 діб без альтернативи внесення застави. Саакашвілі проходить у справі "Дангадзе-Курченка" як підозрюваний.