Терористи використовують російські танки / vk.com

Як передає кореспондент УНІАН, про повідомив на брифінгу заступник керівника Інформаційно-аналітичного центру РНБО Володимир Полевий.

За його словами, українські військові відкривали артилерійський вогонь у відповідь на обстріли терористів, що продовжують посилювати свої позиції. 

Так, у Луганській області продовжує спостерігатись стягування військової техніки і живої сили у райони Щастя, Первомайська, Попасної і Слов`яносербська. 

Відео дня

Впродовж доби найактивніші обстріли здійснювались на Донецькому напрямку, зокрема двічі із гранатоментів, снайперської та стрілецької зброї обстрілювався Донецький аеропорт.

Читайте такожРФ перекинула на Донбас 32 танки, 16 гаубиць та 33 "КамАЗи" з боєприпасами та живою силою

Терористи також продовжили обстріли населених пунктів Мар`їнка, Березове, Новомихайлівка, Піски, Авдіївка, Дзержинське. 

На Дебальцевському напрямку з мінометів, гранатометів та стрілецької зброї обстріляно Нікішине, Рідкодуб, Дебальцеве. 

Біля селища Чорнухіне позиції українських військових були обстріляні з реактивних установок ”Град”. 

У напрямку Маріуполя з артилерії, мінометів та гранатометів українські позиції були обстріляні у районах населених пунктів Старогнатівка, Новоласпа, Гранітне та Заможне. 

На ділянці між Первомайськом і Луганськом українські позиції були обстріляні з реактивних установок ”Град” у районі населених пунктів Трьохізбенка та Кряківка. Вогнем у відповідь був знищено мінометний розрахунок терористів. 

Минулої доби прикордонники відбили напад бойовиків у районі населенного пункту Благодатне Волноваського району, сказав Полевий.