REUTERS

"Гуманітарним конвоєм" з Росії в Україну були завезені тренажери для навчання бойовиків спеціальностям у різних військових галузях. 

Як передає кореспондент УНІАН, про повідомив на брифінгу заступник керівника Інформаційно-аналітичного центру РНБО Володимир Полевий.

За його інформацією, "гуманітарний конвой" також завіз різноманітне обладнання для облаштування полігону безпосередньо на окупованих територіях. 

Відео дня

Як зазначив Полевий, бойовики також проводять терміново-примусову мобілізацію до бандформувань жителів Харцизька, Сніжного, Шахтарська, Зугреса, Моспиного, Іловайська та Амвросіївки. 

Як повідомляв УНІАН, 4 листопада шостий російський «гуманітарний конвой» перетнув українсько-російський кордон. Перед цим два конвої РФ надіслала 31 жовтня і 2 листопада.

Читайте такожОБСЕ: 7 из 10 грузовиков российского гумконвоя были бензовозамиУкраїнська сторона тоді заявляла, що не отримувала від Москви жодних сповіщень про надсилання «гуманітарної допомоги», а українські прикордонники не здійснювали митного оформлення цих вантажів.

Читайте такожРоссия готовит для Донбасса очередную партию "гумпомощи"