false

Партія «За життя» доб'ється звільнення виконуючого обов'язки міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, яка знищує народ України. Про це заявив народний депутат, лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабинович в ході багатотисячної безстрокової акції протесту «Геть Супрун!», яку з 11 квітня проводять прихильники партії та активісти під стінами Міністерства охорони здоров'я України в Києві.

«Багато місяців тому Гонтарєва (екс-глава Національного банку Валерія Гонтарєва, – ред.) не збиралася йти у відставку. По всім телеканалам країни, і в першу чергу – на провладному «Інтері», розповідали, що під НБУ стоять бомжі, що ми нічого не доб'ємося, що Гонтарєва – вічна, як вони вічні. Гонтарєвої вже немає. Ми ще не закінчили з нею розмову, але її вже немає. Точно так само і зараз – ті ж «картинки» на тих же телеканалах. Але ми стоїмо на своєму – Супрун не буде точно так само, як і Гонтарєвої», – заявив парламентарій.

Він закликав усіх українців вірити в себе, в свої сили, і не розраховувати на те, що чиновники, призначені з-за кордону, зможуть вирішити наші проблеми.

«Ми всі розуміємо: такі, як Супрун, а раніше – Яресько, Абромавічус, Квіташвілі (колишні міністри уряду України, – ред.), Балчун (екс-керівник «Укрзалізниці», – ред.) не вирішать наших проблем. Вони прийшли і підуть з нашими грошима, а нам і нашим дітям перекреслюють право жити, розвивати країну», – вважає народний депутат.

Він також розкритикував медичну реформу МОЗ, яку зараз намагаються провести в країні.

false

«Кожен українець сьогодні знає, що та медреформа, яку проводять Супрун і її команда, спрямована на знищення всіх тих, у кого немає величезної стопки грошей. Ми всі не можемо, як Омелян (міністр інфраструктури Володимир Омелян, – ред.) відправити дружину в США народжувати дітей. Вся ця владна «бригада» так любить Україну, що чомусь народжує в Америці. Будинки та вілли в них у Франції, в Англії, але нічого немає тут, в Україні. А ми повинні лікуватися тут», – обурився політик.

Прокоментував лідер партії «За життя» і виступ європейських послів на захист Супрун.

«Я хочу їм сказати: ми вас любимо, поважаємо, але, будь ласка, приїжджайте до нас – і самі лікуйтеся у Супрун. І тоді ви напевно поміняєте свою думку. А ми не можемо віддати на поталу власний народ з тієї простої причини, що в сотні тисяч українців немає грошей на те, щоб оплачувати своє лікування. При таких зарплатах просто не може бути таких цін, які встановила ця Супрун. В Європі і США зарплати на порядок більше, а у нас навіть забирають конституційне право на безкоштовну медицину», – підкреслив Вадим Рабинович.

За словами політика, зараз першочергове завдання для країни – це відсторонення від посади Уляни Супрун.

«Сьогодні завдання виживання України – це звільнення Супрун. Сьогодні завдання виживання нашого народу – це звільнення Супрун. Тому ми її приберемо, акція – безстрокова. Далі ми підемо до Кабміну вимагати від прем'єр-міністра дотримати закон України і внести цю «недовиконуючу» на розгляд Верховної Ради», – пообіцяв народний депутат.

Лідер партії «За життя» також нагадав, що Уляна Супрун перебуває на посаді виконуючого обов'язки довше трьох місяців у порушення законів України.

«Коли чоловік вкрав булку в магазині – він злочинець, і його карають за злочин. А ця влада порушує закони і не несе за це покарання. Супрун, як і будь-який інший в. о. міністра, не має права перебувати в цьому статусі більше трьох місяців. Але наша влада всім показує: закони для неї – не писані. Закон – це для нас, простих смертних. А для них закон – беззаконня. Але такого більше не буде. З кожним днем нас буде все більше і більше, і партія «За життя» переможе – ми обов'язково відсвяткуємо догляд Супрун новим салютом звільнення», – пообіцяв Вадим Рабинович.