REUTERS

Як повідомив на своїй сторінці у Фейсбук луганський активіст Дмитро Снєгірьов, про це стало відомо на нараді у Красному Лучі Луганської області, яке пройшло за участі керівництва бойовиків та їх російських "кураторів".

"Отаман з Красного Луча Косогор оголосив, що місцеві торговці зобов'язані ділитися товаром з представниками ополчення і мирним населенням. Інакше, за його словами, товар просто відбиратимуть. Виступаючи по ТБ, отаман висловив невдоволення тим, що ополченці, "які захищають цей край, навіть пачку чаю безкоштовно не можуть випросити", - зазначив активіст

За його словами, на територіях, підконтрольних "ополченню", найближчим часом можна чекати на сплеск мародерства та пограбувань.

Відео дня

Читайте такожРосія продовжує поставляти озброєння та живу силу бойовикам на Донбасі - РНБО

"З метою недопущення мародерства в "ЛНР", куратори-росіяни запропонували керівникам бойовиків створити військову жандармерію, яка буде стежити за тим, щоб на підконтрольних їм територіях члени НОФ дотримувалися дисципліни. В "ДНР" така жандармерія вже створена - нею командує бойовик на псевдо "Нос". Серед місцевих бойовиків почалася посилена мобілізація, загони рухаються в бік Снежного Донецької області", - додав Снєгірьов.