REUTERS

Думку про присутність російських військ в Україні розділяють усі 28 країн-членів НАТО.

Про це в інтерв`ю радіостанції ”Эхо Москвы” заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг.

”Нам говорили спочатку, що в Криму немає російських солдатів. Потім Росія визнала, що солдати російські в Криму були. Потім нам почали говорити, що на сході України немає російських солдатів. Але, за нашими розвідданими, вони там є, російські сили є в Україні”, - сказав Столтенберг. 

Відео дня

Читайте такожСтолтенберг: НАТО не потрібна холодна війна з Росією

За його словами, з відкритих джерел НАТО отримує таку інформацію, отримує її від журналістів, які працюють у регіоні, від представників ОБСЄ. 

”Спостерігачі, які розміщені як на кордоні, так і в регіоні, вони повідомляють про переміщення військ, обладнання, танків. У нас є інформація, що там є системи ППО. Звідки, окрім як із Росії, вони можуть отримати таку військову техніку?” - зазначив генсек Альянсу. 

Читайте такожКремлю не сподобалися плани України вступити до НАТО

Як сказав Столтенберг, різні неурядові організації повідомляють про поховання російських солдатів, які загинули в Україні. 

”Якщо ми резюмуємо дані, які ми отримуємо від розвідслужб, від ЗМІ – дані про поховання російських солдатів, які загинули в Україні, – ось, власне, все разом дозволяє нам скласти таку думку, що в Україні є російські війська, й думку цю розділяю не лише я, але й 28 членів Альянсу”, - сказав Столтенберг.