За словами Ар'єва, ПАРЄ піддається шантажу з боку Росії / фото УНІАН

Україна може припинити співпрацю з Парламентською асамблеєю Ради Європи у випадку, якщо Росія відновить роботу в органі.

Про це повідомив керівник української делегації у ПАРЄ Володимир Ар'єв на сторінці Facebook.

За його словами, ПАРЄ піддається шантажу з боку Росії і готовий "продати індульгенцію" режиму Путіна.

Відео дня

Читайте такожПАРЄ закликала Росію без зволікання звільнити всіх українських політв'язнів

"На жаль, керівні органи і Ради Європи, і ПАРЄ піддаються на фінансовий шантаж Росії і готові продати індульгенцію злочинному режиму Путіна. Бюро ПАРЄ всупереч звичайній процедурі підготовки рішень, прискорило розгляд шантажистських вимог РФ в регламентному комітеті Асамблеї. Все вирішиться в жовтні на сесії ПАРЄ", - каже Ар'єв.

Нардеп також зазначив, що шанси позитивного для РФ рішення складають 50%. У разі такого рішення Україна може припинити співпрацю з асамблеєю.

"Лоббі буде шалене. Реально, шанси 50/50 - чи залишиться ПАРЄ поважним органом, чи піддаватиметься шантажисту за відновлення фінансування і втратить повагу. У випадку повернення РФ в ПАРЄ у 2019 через цинічну процедуру не бачу потреби далі працювати в самодискредитованій організації", - наголосив глава української делегації.

Раніше УНІАН повідомляв, що Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) обрала своїм президентом депутата від Швейцарії Ліліан Морі-Паск'є.