В ОБСЄ закликали ВР переглянути закон про цензуру / фото УНІАН

В ОБСЄ висловили стурбованість через законопроект № 6688, через який сайти ЗМІ можна буде блокувати без  рішення суду. Про це заявив представник організації з питань свободи ЗМІ Гарлем Дезір.

"Я закликаю законодавців серйозно переглянути текст законопроекту і збалансувати проблеми безпеки з правом громадян на вільне вираження і вільні ЗМІ", - наводить прес-служба ОБСЄ його цитату, пише ТСН.ua.

У тексті йдеться, що проект закону, серед іншого, надає додаткові повноваження правоохоронним органам України, особливо в щодо блокування доступу до різних видів онлайнових інформаційних послуг.

Відео дня

Читайте такожЦензура доби Януковича: до порядку денного Ради включили законопроект про позасудове блокування сайтів

"Хоча я поділяю проблеми національної безпеки України, проект законопроекту повинен тягти за собою конкретні і чіткі заходи, спрямовані на захист принципів прозорості, пропорційності і необхідності і уникати застосування надмірно широких і надмірних заходів, що впливають на поширення онлайн-контенту в Україні," - сказав представник ОБСЄ, додавши, що у законопроекті також відсутні положення, що забезпечують ефективний судовий нагляд і належний процес щодо рішень про блокування доступу.

Як повідомлялося раніше, Верховна Рада направила на доопрацювання законопроект № 6688, який у ЗМІ вже встигли охрестити диктаторським. Документ передбачав можливість без рішення суду блокувати будь-які сайти до 48 годин.