За скандальну поправку проголосували 155 депутатів / Фото УНІАН

Сайт Верховної Ради опублікував новину про ухвалення поправки, яка дозволила б ДТЕК Ріната Ахмєтова не платити понад 3 мільярди гривень податків. Насправді поправка ухвалена не була - за неї проголосували лише 155 депутатів з необхідних 226.

Як повідомляє Bihus.Info, опублікувавши скріншот, на сайті Верховної Ради вийшла новина про те, що скандальна пільга проголосована. У відповідь на запити журналістів ситуацію пообіцяли прокоментувати пізніше.

Скріншот сторінки iportal.rada.gov.ua, опублікований на bihus.info

За приблизними підрахунками, поправка нардепів допомогла б Рінату Ахметову заощадити понад 3 мільярди гривень. Відповідно ця сумма не потрапила б до бюджету. Скандальну поправку внесли в законопроект, що стосувався виплати аліментів. У тексті до першого читання її не було, вона з’явилася там напередодні голосування закону в другому читанні, після проходження Комітету податкової і митної політики. Ініціатором поправки назвав себе депутат з фракції "Народний фронт" Юрій Вознюк.

Відео дня

Читайте такожАхметов став єдиним українцем у рейтингу мільярдерів Bloomberg

Як повідомляв УНІАН, Рада не підтримала поправку про скасування сплати ПДВ при імпорті устаткування для відновлюваної енергетики. Пропонувалося тимчасове звільнення від сплати ПДВ - до 1 січня 2020 року.