REUTERS

Потрапити у в'язницю до сепаратистів можна з різних причин: порушити комендантську годину, не представити необхідні документи, або ж просто викликати підозри одного з багатьох патрульних в масках. А останнім часом почастішали випадки доносів у старому радянському стилі.

Читайте такожКрим охопила епідемія доносів - журналіст

У жовтні в соціальних мережах з'явився документ, який імовірно представляє собою бланк доносу владі сепаратистів Донецька, який люди можуть використовувати, щоб повідомити про «громадян, недостойних займати почесне місце громадянина ДНР і підлягають ізоляції» і тих, хто здійснив «протиправні дії, що не відповідають генеральній лінії політики Донецької народної республіки і інтересам нашої країни».

Відео дня

В документі громадянина, чиє ім'я зафарбоване білим кольором, звинувачують в образі матом двох службовців ДНР, закликах до «фізичного знищення» керівництва ДНР і «образі тих, хто підтримує ідею ДНР».

Приблизно в той же самий час інший донос викликав велике здивування у Луганську. Його автором є самопроголошена «міністр культури» сепаратистів Ірина Філатова. Вона просить затримати і покарати Красновскую Олену Володимирівну, яка «зробила обряди» на міському кладовищі в цілях «послабити державність Луганської народної республіки і завдати шкоди здоров'ю її громадян».