Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ не бачили тіл ватажка "ДНР" Олександра Захарченка і його охоронця, які загинули унаслідок вибуху в кафе "Сєпар" у Донецьку 31 серпня. Про це випливає зі звітів місії.

Відео дня

У звіті за 31 серпня мовиться, що вибух стався менше, ніж за 200 метрів від офісу ОБСЄ у Донецьку. Коли спостерігачі прибули на місце події, то побачили, що район навколо ресторану був огороджений. Один з командирів бойовиків розповів їм, що внаслідок вибуху загинув Захарченко, ще один бойовик отримав важкі поранення. Також їм розповіли, що поранення отримали ще дев'ять чоловік.

Читайте такожГПУ закриє провадження проти ватажка "ДНР" Захарченка (відео)

3 вересня, наступного дня після похорону Захарченка, спостерігачі ОБСЄ уточнювали інформацію про постраждалих і загиблих унаслідок вибуху. У морзі Донецької обласної клінічної лікарні імені М. І. Калініна їм розповіли, що до них були доправлені тіла ватажка "ДНР" і його охоронця. Про інших постраждалих в лікарні відмовилися розповідати без дозволу бойовиків.

Медики Інституту невідкладної і відновної хірургії імені Гусака В. К. розповіли, що до них надійшли шість постраждалих від вибуху, але додаткову інформацію надати відмовилися.