Еммануель Макрон / фото REUTERS

Президент Франції Еммануель Макрон закликав світових лідерів віддати перевагу ідеалам миру над іншими інтересами.

Про це президент Франції заявив на церемонії відзначення столітнього перемир'я після завершення Першої світової війни на Могилі невідомому солдату під Тріумфальною Аркою у Парижі, яка транслювалася на телеканалі France 24.

"Історія інколи знову погрожує йти своїм лиховісним курсом, щоби поставити під загрозу і підірвати нашу спадщину миру, який, як ми вважали, назавжди затвердили кров'ю наших предків", - заявив Макрон.

Відео дня

"Я бажаю, щоби цей день поминання полеглих, став днем, коли ми відновимо наш одвічний обов'язок шанувати наших померлих. Давайте знову зобов'яжемось, як держави, щоби поставити інтереси миру над усім іншим, тому що ми знаємо ціну, ми знаємо значення, ми знаємо вимоги", - наголосив президент Франції.

Читайте такожУ Парижі світові лідери відзначають 100-річчя завершення Першої світової війни (фоторепортаж)

"Усі з нас тут, політичні лідери, ми маємо у цей день, 11 листопада 2018 року, знову підтвердити нашим громадянам нашу справжню і величезну відповідальність, відповідальність передачі нашим дітям такого світу, про який мріяли попередні покоління", - додав він.

"Давайте разом об'єднаємо наші надії замість того, щоби дозволити нашим страхам протистояти один одному. Разом ми можемо побороти загрози глобального потепління, бідності, голоду, хвороб, нерівності, неосвіченості", - сказав Макрон.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні у Парижі світові лідери відзначать 100-річчя завершення Першої світової війни.