Шевченко переміг на президентських праймеріз «Українського об’єднання патріотів» \ УКРОП

18 листопада народний депутат від УКРОПу Олександр Шевченко переміг на президентських праймеріз «Українського об’єднання патріотів» у Києві, де голосували укропівці столиці, Київської області й АР Крим. Політика підтримали 107 делегатів загальних зборів Київської, 279 делегатів Київської обласної та 10 делегатів Кримської республіканської організації партії.

«Нам потрібно у нашій державі врешті-решт збудувати фундамент для майбутніх поколінь. Збудувати, скориставшись всім тим, що дали нам минулі покоління. Через повагу до кожного громадянина ми маємо зробити Україну правдивою, справедливою й сильною», – заявив на заході фаворит праймеріз Олександр Шевченко.

Водночас голова партії, народний депутат Тарас Батенко зауважив, що праймеріз є спробою довести чинній владі, що країна прагне чесних та демократичних змін під час президентських виборів у березні 2019 року. «В Україні знову мають місце «маски-шоу», знову відчутний тиск на середній бізнес, знову проблема зі свободою слова, повторюються арешти й затримання. Це не та країна, якої ми прагнемо. Ми бажаємо йти шляхом демократичних змін. І вони відбудуться», – наголосив нардеп.

Відео дня
Офіційно результати президентських праймеріз УКРОПу буде оголошено 5 грудня \ УКРОП

Тим часом відомий український літератор, член УКРОПу Василь Шкляр зазначив, що обрання кандидата в президенти від партії з допомогою праймеріз засвідчує, на відміну від інших вітчизняних політсил, що УКРОП є далеким від авторитаризму. «Така метода обрання кандидата цілком себе виправдала. Вона доводить, що принципи демократії є для нас не просто словами. У нашої партії шляхетна та зрозуміла мета – змінити країну», – зазначив політик.

Політика підтримали 107 делегатів загальних зборів Київської організації партії \ УКРОП

Зауважимо, що офіційно результати президентських праймеріз УКРОПу буде оголошено 5 грудня на великому з’їзді партії. Фінальна частина перегонів розпочалася 28 вересня в Луцьку і завершилася 18 листопада в столиці України. Таким чином, учасники праймеріз презентували свої програми в усіх областях України, де однопартійці обрали свого фаворита.