Володимир Путін / REUTERS

Президент Російської Федерації Володимир Путін вважає, що рівень життя в Україні і на окупованому Донбасі приблизно однаковий - "стає дедалі гіршим".

Про це він сказав на прес-конференції в Москві.

"Колега ваш з українських ЗМІ говорив про важкі випробування, які випали на долю людей, що проживають на Донбасі, в Луганській області, про те, що там у них низький рівень життя. А в Україні що, краще чи що? Там приблизно так само, як на Донбасі. Стає дедалі гірше. Ось все, в умовах війни і військових дій, напруги, все прощається всередині країни, а вже зовні точно, за це платять. Ось черговий транш МВФ отримають", - сказав Путін.

Відео дня

Читайте також"Після завершення кримінальної справи": Путін висловився про можливість обміну полонених українських моряків

"Але ми розуміємо, що таке транш МВФ. Це лише виплатити пенсії і заробітні плати в соціальній сфері. А потім потрібно буде розплачуватися майбутнім поколінням. Тому там у цілому несприятлива обстановка, я вважаю. І в економіці, і в соціалці з точки зору внутрішньополітичних процесів", -розмірковує Путін.

Як повідомляв УНІАН, Рада директорів МВФ затвердила нову 14-місячну програму stand-by для України обсягом 3,9 млрд дол. З негайною виплатою першого траншу на суму 1,4 млрд дол. Програма буде зосереджена на чотирьох пріоритетах: продовження бюджетної консолідації, зниження інфляції при збереженні гнучкого обмінного курсу, зміцнення фінансового сектору і просування комплексу структурних реформ, особливо для поліпшення податкового адміністрування, приватизації та управління.

«Українська влада успішно відновила макроекономічну стабільність і зростання за підтримки міжнародного співтовариства. Зважена фіскальна та грошово-кредитна політика і режим гнучкого обмінного курсу допомогли скоротити дефіцит бюджету і рахунки поточних операцій. Резерви були частково відновлені, а довіра покращилась», - прокоментував рішення перший заступник директора-розпорядника Фонду Девід Ліптон.