Бійка сталася через зірваний плакат / фото УНІАН

Бійка, яка відбулася 20 грудня у сесійній залі Верховної Ради після прийняття закону про перейменування УПЦ МП - це політтехнологія.

Читайте такожМордобій у Раді: опубліковано фото масової сутички нардепів

Про це заявив політолог Віктор Уколов, передає «Прямий».

Відео дня

"Ця бійка, яка відбулася в Верховній Раді, вона була піар-бійкою, вона була політтехнологією. Вадим Новинський та інша частина "Опозиційного блоку", яка з ним - програли фактично сьогодні в Верховні Раді", - сказав він.

Уколов зауважив, що був проголосований закон, який мусить перейменувати церкву. Відповідно імідж Вадима Новинського буде не того, хто програв, а того, хто постраждав. Люди люблять тих, хто постраждав.

"Раптом активізувалась інша частина "Опозиційного блоку", яка тепер називається "Нова опозиція за життя". Активність Вадима Новинського відтінила їх, а саме Юрія Бойка, Нестора Шуфрича, ту частину, яка об'єдналась з Вадимом Рабіновичем і Віктором Медведчуком. Тому вони спричинили, абсолютно штучну бійку, тобто, вони зірвали плакат, спровокувавши іншу частину депутатів на них кинутись. І тепер будуть говорити не про Вадима Новинського, який постраждав і програв в результаті прийняття цього закону, а про Юрія Бойка і Нестора Шуфрича", - додав Уколов.