Про чинного президента Коломойський висловлюється негативно / Фото УНІАН

Бізнесмен Ігор Коломойський з повагою ставиться до всіх українських президентів, окрім чинного.

Про це він розповів у передачі "В гостях у Дмитра Гордона", передає ТСН.

Коломойський поділився, що Кравчука поважає як засновника сучасної української держави, Кучму – як реформатора, який перевів державу з "соціалістично-планової економіки на ринкову".

"Можна дискутувати, добре це чи погано, але я вважаю, що це був вихід у вільний світ. Він модернізував країну і дав їй можливість стати нормальною, цивілізованою країною. Кучма, особливо першого терміну, це був розквіт країни", - сказав бізнесмен.

Найбільш взірцевим президентом, як хранителя закону, Коломойський вважає Ющенка, попри те, що той наприкінці своєї служби втратив рейтинг.

Читайте такожКоломойський розповів, хто з кандидатів у президенти фінансується олігархами

"Ющенко – взірець гарного президента для України. Президент має бути обмеженим у своїх діяннях, і він себе обмежував, слідував Конституції, закону, та показував, що у парламентсько-президентській республіці може бути гідним президентом, і нікого не викликати "на килим", не влаштовувати "розгонів" на нарадах і так далі. Він тримав себе у рамках і не вийшов за них. Це гідна поведінка зі знаком "плюс"", - вважає Коломойський.

З Януковичем, ділиться бізнесмен, протягом його каденції мав поважні стосунки і не мав великих претензій окрім останніх його рішень.

"На жаль, все наприкінці змазав. А так був не гіршим і не кращим. Так, були симпатії до певних олігархів, продовжував олігархічну модель, але це в наших реаліях нормально. Петро Олексійович продовжує це і нічого не змінює. Кінцівка була змазаною, на жаль, і на жаль ми опинились у цій ситуації", - поділився бізнесмен. Втім на запитання, чи потиснув би Януковичу руку при зустрічі, якщо б зустрів у найближчі 5-10 років, відповів "краще б нам не зустрічатись".

Про чинного президента Коломойський висловлюється негативно: "Найбільша його проблема, що він став президентом і не перестав бути олігархом. Це проблема для країни. Зараз він діє за принципом вимушених рішень. Я його вважаю аморальним типом, що на такому посту він вчиняє такі дії, які не відповідають статусу та посаді".

Нагадаємо, український бізнесмен, колишній очільник Дніпропетровської ОДА Ігор Коломойський заявив, що "війна зіпсувала" його відносини з президентом України Петром Порошенком.