Фото УНИАН

Колишньому прокурору Сумської області Руслану Білоконю, який переслідував активістів Євромайдану, обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Генеральної прокуратури України, прокуратура Сумської області звернулась до Зарічного районного суду Сум з клопотанням щодо обрання запобіжного заходу колишньому прокурору Сумської області у вигляді домашнього арешту. Однак, суд відмовив у задоволенні вказаного клопотання та обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. 

Відео дня

Нагадаємо, що прокуратурою Сумської області 27 січня 2015 року колишньому прокурору Сумщини повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню мітингів), ч. 2 ст. 372 (притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності, поєднане з фальсифікацією) Кримінального кодексу України.

Під час розслідування встановлено, що колишній високопосадовець, бажаючи перешкодити організації та проведенню у м. Суми Євромайдану, 27 та 28 січня 2014 року підписав п’ять повідомлень про підозру депутатам Сумської міської ради, які брали участь у зазначеному заході.