На посаду посла Польщі в Україні запропонували Бартоша Ціхоцького / скріншот з відео

На посаду посла Польщі в Україні запропонували кандидатуру заступника міністра закордонних справ Польщі — Бартоша Ціхоцького.

Про це повідомив президент Польщі Анджей Дуда, передає Громадське з посиланням на польське видання WPolityce.

За словами Дуди, призначення пояснюється «спекотним часом» президентської кампанії в Україні.

Відео дня

Читайте такожПольща звільнила свого посла в Україні

«Пропозиція полягає в тому, щоб Ціхоцький, який є заступником міністра закордонних справ, зайняв цей пост, так що це фактично посилення цього політичного представництва, а також, безумовно, зміцнення відносин з Міністерством закордонних справ», — пояснив Дуда.

Також лідер Польщі зазначив, що наближаються президентські вибори в Україні, а це «спекотний час».

19 грудня стало відомо про відкликання посла Польщі в Україні Яна Пєкла — каденція посла добігає кінця 31 січня 2019 року. Президент Польщі зазначив, що пропозиція звільнити Пєкла належала глава МЗС Польщі.

Ціхоцький є істориком за освітою. Він працював як аналітик у Центрі східних студій, Польському інституті міжнародних відносин, Бюро нацбезпеки. У 2015-2016 роках був співробітником Посольства Польщі у Москві, після чого повернувся до Варшави на посаду радника голови Служби розвідки. З 2017 року – знову працює в МЗС, де відповідає за східну політику. Міністр закордонних справ Польщі запропонував кандидатуру свого заступника Бартоша Ціхоцького на посаду посла Польщі в Україні.