Корабель королівського флоту Великобританії прибув в Україну 19 грудня / фото Думська

Розвідувальний корабель ВМС Великої Британії HMS Echo, який зайшов у порт Одеси, є сигналом для Росії, який свідчить про підтримку України перед загрозою агресії.

Про це повідомив міністр оборони Великої Британії Гевін Вільямсон під час свого візиту в Україну, передає BBC.

"Те, що ми говоримо Росії, те, що ми говоримо президенту Путіну, - вони не можуть продовжувати діяти і не зважати на міжнародні закони та норми", - заявив міністр.

Відео дня

За словами Вільямсона, за цим кораблем послідують інші військові кораблі у рамках більш постійної присутності Великої Британії.

Повідомляється також, що міністр оборони Великої Британії організував зустрічі з сім'ями 24 полонених українських моряків.

Читайте такожОпубліковані фото британського корабля HMS Echo в Одеському порту

Однак судно HMS Echo не прослідує Керченською протокою, де відбувся інцидент з українськими військовими. Видання повідомляє, що Москва заявила, що корабель Британії - шпигунський.

Як повідомлялося, 19 грудня розвідувальний корабель ВМС Великої Британії HMS Echo прибув в Одесу, де він пробуде в Одесі кілька днів. Після завершення візиту відбудуться маневри типу PASSEX з флагманом Військово-морських сил України фрегат "Гетьман Сагайдачний".

Також під час зустрічі з британським міністром стало відомо, що в січні в Україну прибуде група військовослужбовців Військово-морських сил Великої Британії для організації взаємодії, планування спільних навчань, а також визначення необхідної матеріально-технічної допомоги Збройним Силам України.