ФСБ Росії 30 вересня 2016 року затримала в Москві кореспондента «Укрінформу» Сущенка / фото УНІАН

Захисник незаконно засудженого в Росії українського журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін вважає, що до президентських виборів в Україні обмін Сущенка є неможливим.

Таку думку він висловив у коментарі УНІАН.

На питання, чи можливий, на його думку, обмін Сущенка до президентських виборів в Україні, Фейгін відповів: «Ні, до президентських неможливий».

Відео дня

При цьому на запитання про те, що раніше Фейгін не виключав, що Сущенко може написати прохання про помилування, і чи йдеться про це зараз, він відповів, що прохання журналіст подаватиме «лише після прямої вказівки президента України». «Сам – ні», - додав захисник.

Читайте такожСущенка тримають у "безпеці" в колонії в Кіровській області РФ - адвокат

На думку Фейгіна, одразу після президентських виборів процес переговорів про обмін «неминуче інтенсифікується». «Але багато що залежатиме від результату виборів», - зазначив він.

На питання, коли у Фейгіна планується зустріч із Сущенком, захисник відповів, що в другій половині січня.

Довідка УНІАН. ФСБ Росії 30 вересня 2016 року затримала в Москві кореспондента «Укрінформу» Сущенка, назвавши його співробітником української розвідки, і звинуватила в шпигунстві.

4 червня 2018 Московський міський суд засудив Сущенко до 12 років колонії суворого режиму. 12 вересня Верховний суд РФ визнав цей вирок законним.

На початку листопада Сущенка етапували в колонію №11 (село Утробине під Кірово-Чепецьком Кіровської області РФ).