Європейський суд з прав людини зобов'язав владу РФ забезпечити надання належної медичної допомоги захопленим українським морякам / фото telegraf.com.ua

Росія відмовилась виконувати тимчасовий захід Європейського суду з прав людини, яким було зобов’язано російську владу надати належну медичну допомогу захопленим українським морякам внаслідок нападу на українські судна у Керченській протоці.

Як передає кореспондент УНІАН, про це уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила в коментарі журналістам після зустрічі представників влади з родичами 24 українських військовополонених моряків в Одесі.

«РФ відмовилась виконати рішення ЄСПЛ… Вони просто написали на сайті ФСБ, що все добре», - заявила вона, коментуючи ситуацію навколо захоплених Росією українських моряків.

Відео дня

За словами Денісової, Росія не виконує ні власне, ні міжнародне законодавство. «Нам про це треба говорити щодня, щоб вони визнали наших моряків військовополоненими і діяли, згідно з Женевською конвенцією та іншими міжнародними конвенціями в цьому питанні», - додала Денісова.

Читайте такожЄС закликали Росію негайно звільнити українських моряків, Павла Гриба, Едема Бекірова та інших політв'язнів

Як повідомляв УНІАН, 4 грудня Європейський суд з прав людини зобов'язав владу РФї забезпечити надання належної медичної допомоги захопленим українським морякам внаслідок нападу на українські судна у Керченській протоці.

Суд розпорядився прийняти невідкладний тимчасовий забезпечувальний захід у новій міждержавній справі України проти Росії у зв'язку з подіями в Керченській протоці.

Зокрема, російська влада "має забезпечити, що буде призначена належна медична допомога захопленому українському воєнно-морському персоналу, який її потребує, і зокрема кожному, хто міг бути пораненим у воєнно-морському інциденті, що стався 25 листопада у Керченській протоці".