Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців / фото facebook.com/RomanTsymbaliuk

Лефортовський суд Москви продовжив на три місяці арешт 24 полоненим українським морякам.

Про це повідомляє УНІАН. На сьогоднішньому засіданні продовжили термін арешту ще чотирьом українським військовополоненим морякам.

Арешт продовжений Володимиру Лісовому, Віктору Беспальченку, Володимиру Варімезу і Владиславу Костишину до 24 квітня.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 15 січня Лефортовський суд Москви продовжив термін арешту до 24 квітня 20 українським військовополоненим морякам.

Захист має намір подати апеляцію на продовження арешту всіх полонених військових.

Читайте такожДенісова запропонувала РФ повідомити пропозиції за списком на обмін українців на росіян

Вранці 25 листопада 2018 року Росія заблокувала проходження Керченської протоки буксиру «Яни Капу» і катерам «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя. При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українських кораблях, які вже поверталися в Одесу, так і не отримавши інформації про можливості проходження через протоку.

Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Троє з них зазнали поранень. Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч.3 ст.322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років). Усіх полонених заарештовано так званим «судом» в Криму, після цього їх відправили до московських СІЗО «Лефортово» і «Матроська тиша».