Міністр закордонних справ України Павло Клімкін наголошує, що майбутні зустрічі у "нормандському форматі" мають бути зосереджені на результатах у питаннях безпеки і звільнення українців.

Читайте такожМЗС Німеччини: майбутні президентські вибори будуть мати вирішальне значення для України

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава українського зовнішньополітичного відомства сказав на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом сьогодні у Києві.

"Ми також торкнулися питань, які пов'язані з функціонуванням "нормандського формату", і я дуже коротко згадав стосовно того, що ми маємо зробити для просування ситуації по Донбасу. Ми готові - і це я сказав Гайко - до зустрічі у "нормандському форматі", але це мають бути зустрічі, зорієнтовані на результат", - заявив Клімкін.

За його словами, учасники зустрічей мають фокусуватися на безпековій ситуації на Донбасі, на безпеці і свободі навігації в Керченській протоці та Азовському морі, а також звільненні українських політичних в'язнів і заручників.

"Я дуже вдячний Гайко... що порушив питання на переговорах з російською стороною і тиснув щодо звільнення наших моряків, щодо звільнення політичних в'язнів, і ця тема буде залишатися однією з ключових в дискусії наших партнерів з російською стороною", - заявив Клімкін.