Росія в березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим / фото Instagram anton_astrey

Використання карт Росії, на яких не вказаний окупований Крим, буде каратися штрафом.

Такий законопроект Рада Федерації має намір розглянути в найближчі три місяці, передають "Известия".

За словами "сенатора" від анексованого Криму, члена комітету з міжнародних справ Совфеда Сергія Цекова, "практика використання карт без півострова фактично порушує цілісність кордонів держави".

Відео дня

Читайте такожУрок Росії для українських колаборантів (рос.)

"Плануємо ввести відповідальність за "неправильну" вказівку територіальної приналежності Криму. Раніше ми вже направляли подібний законопроект у Раду Федерації, але потім вирішили його повернути й доопрацювати", — повідомив він.

Співавтор закону "сенатор" Ольга Ковітіді повідомила, що при підготовці документа парламентарі орієнтувалися на аналогічну статтю Адміністративного кодексу про використання держсимволів — герба і прапора РФ.

У Росреєстрі підтвердили, що закону про зображення меж у країні поки немає, але його розробка триває.

Довідка УНІАН. Росія в березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим, організувавши "референдум" з його самовизначення.

Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% висловилися за приєднання Криму до Росії. 18 березня в Кремлі був підписаний так званий "договір" про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя. Країни Заходу не визнають анексію Криму і ввели низку економічних санкцій проти РФ.