Савченко і Рубан перебувають під арештом / фото УНІАН

Керівнику Центру визволення полонених «Офіцерський корпус» Володимиру Рубану вручений обвинувальний акт.

Про це повідомив адвокат Рубана Валентин Рибін на своїй сторінці у Facebook.

«21 січня 2019 року о 18:00 вручено обвинувальний акт Володимиру Рубану. Відкрито ставки на те, в який із судів України прокуратура направить цю справу!!! »- написав захисник.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, народного депутата України Надію Савченко та Рубана, якого 8 березня 2018 року затримали на лінії розмежування з арсеналом зброї, підозрюють у підготовці терактів і державного перевороту.

За даними слідства, Савченко і Рубан планували обстріляти будинки в урядовому кварталі Києва та вбити керівництво держави, а вночі захопити будівлю Верховної Ради.

Читайте такожСавченко відсудила майже півмільйона гривень депутатської зарплати

Савченко інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених сімома статтями, Рубану - трьома статтями Кримінального кодексу України.

Також правоохоронці задокументували факт перевезення Савченко і Рубаном у листопаді 2017 року зброї з окупованої на підконтрольну Україні територію для здійснення терактів.

Савченко і Рубан перебувають під арештом.

4 червня СБУ заявила, що психологічна експертиза з використанням поліграфа підтвердила, що Савченко особисто готувала насильницьке повалення конституційного ладу в Україні.

2 серпня генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно Рубана та Савченко завершено.

4 вересня Шевченківський районний суд Києва продовжив до 30 жовтня термін дії запобіжного заходу Савченко у вигляді тримання під вартою.

26 жовтня цей самий суд продовжив ще на два місяці тримання під вартою і керівнику Центру визволення полонених «Офіцерський корпус» Рубану.