Полторак: Україні треба нову зброю, нові методики, нову систему / фото УНІАН

Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що у НАТО наполягають на необхідності прискореного вступу України до Північноатлантичного альянсу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Полторак повідомив в ефірі одного з телеканалів, коментуючи заяву президента Петра Порошенка про отримання Плану дій щодо членства у НАТО.

Читайте такожПорошенко: Україна наблизилась до ЄС та НАТО як ніколи

Відео дня

«Спочатку за нами спостерігали, потім нам допомагали, а на останньому засіданні, в якому я брав участь, практично всі учасники Альянсу наполягали на необхідності прискорення вступу України в Альянс – це є відповідь на всі закиди про те, що нас там ніхто не чекає, і ми нікому не потрібні», - заявив Полторак.

За словами міністра, Україні потрібно не лише вступити до НАТО.

«Нам треба навчитися воювати, нам треба досягнути стандартів, нам треба нову зброю, нові методики, нову систему, яка буде відповідати нашим інтересам», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 29 січня, на форумі «Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом» Порошенко заявив, що Україна у 2024 році подасть заявку на вступ до ЄС і отримає План дій щодо членства в НАТО.