Курт Волкер / фото УНІАН

Спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер заявляє, що зустрічі з російською стороною і помічником президента Російської Федерації Владиславом Сурковим залежать від звільнення українських моряків, захоплених у листопаді 2018 року.

Читайте такожВолкер прогнозує нові санкції ЄС і США проти Росії, якщо та не звільнить українських моряків

Як передає кореспондент УНІАН, про це Волкер сказав під час телефонного брифінгу для європейських журналістів, організованого з Брюсселя.

Відео дня

"Ми обмінялися декількома повідомленнями приблизно на Новий рік. І я дуже хочу відновити наші обговорення. Як ви знаєте, після того, як Росія напала на українські військово-морські сили і взяла під варту моряків, президент Трамп скасував свою зустріч з президентом Путіним. І я з цієї причини у підсумку скасував мою зустріч - мій намір зустрітися з Сурковим та іншими в Москві у грудні", - заявив Волкер.

"Я дуже хотів би повернутися до справи, і щоби здійснити це, я сподіваюся, що Росія діятиме невідкладно, аби звільнити моряків, і створить для нас підґрунтя для подальшого просування", - заявив Волкер.

Він додав, що йому більше немає чого сказати з цього приводу, але контакт з російською стороною зберігатиметься.