У Кремлі заявили, що від України залежить, як Росія "захищатиме" права віруючих на її території / фото УНІАН

У Кремлі заявили, що від України залежить, як Росія "захищатиме" права віруючих на її території.

Про це сказав журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, коментуючи прохання УНІАН роз'яснити слова президента Росії Володимира Путіна про те, що РФ залишає за собою право реагувати в разі загрози порушення права на свободу віросповідання в Україні.

Пєсков підкреслив, що Путін говорив про захист прав віруючих не лише в Україні, "а будь-де, оскільки свобода на віросповідання є частиною прав".

Відео дня

На уточнююче запитання УНІАН, чи це здійснюватиметься так само, як "захист російськомовних у Криму і на Донбасі", Пєсков відповів: "Ні".

"Власне, це залежить від України, як і де здійснюватиметься (захист віруючих - УНІАН)", - додав Пєсков.

Читайте також"Безбожники XX століття": Путін вибухнув образами на адресу ПЦУ

"На Донбасі, я вам не раз вже говорив, йдеться про громадянську війну, а в Криму все нормально з віросповіданням, як, власне, у всій Росії, а Росія - це багатонаціональна і багатофункціональна держава", - підкреслив Пєсков

Як повідомляв УНІАН, 31 січня Путін заявив, що РФ залишає за собою право реагувати в разі загрози порушення права на свободу віросповідання в Україні. "Ми залишаємо за собою право реагувати і робити все для захисту прав людини, в тому числі й на свободу віросповідання", - сказав Путін. За його словами, влада Росії вважає абсолютно неприпустимим будь-яке втручання в церковні справи.

Довідка УНІАН. Росія в березні 2014 роки після введення військ окупувала український Крим і почала дестабілізувати обстановку на Донбасі. РФ поставляє терористам "Л/ДНР" озброєння і направляє на Донбас найманців і свої регулярні війська. З середини квітня 2014 року в ряді районів Луганської та Донецької областей йдуть бойові дії.

12 жовтня 2016 року Путін заявив, що Росія була змушена "захищати російськомовне населення" на Донбасі і в Криму.

19 жовтня 2017 року Путін заявив, що РФ не допустить закриття кордону з окупованим Донбасом, щоб "не допустити там різанини".