Суд скасував арешт майна Віталія Захарченка / фото УНІАН

Печерський райсуд Києва зняв арешт з 20 земельних ділянок, трьох будинків, квартири та двох машиномісць, накладений у рамках розслідування справи про відмивання коштів екс-главою МВС Віталієм Захарченком.

Як зазначається в реєстрі судових рішень, відповідну ухвалу виніс суддя Віталій Писанець 30 січня.

Читайте такожІнтерпол зняв з розшуку екс-главу МВС Захарченка та його заступника

Відео дня

У реєстрі наразі оприлюднено лише резолютивну частину ухвали. Зазначається, що під час відкритого судового засідання було розглянуто та задоволено клопотання адвоката Юрія Борщевського, подане в інтересах нідерландської компанії «Фонд Адміністративне бюро LVV» про скасування арешту майна.

Вказано, що арешт був накладений в рамках кримінального провадження від 13 листопада 2014 року за фактами злочинної діяльності колишнього міністра внутрішніх справ Захарченка та осіб з його найближчого оточення за ознаками злочинів, передбачених, ч. 5 ст. 27 (види співучасників), ч. 5 ст. 368 (хабарництво), ч. 3 ст. 209 (відмивання грошей, одержаних злочинним шляхом), ч. 1 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків) Кримінального кодексу.

Суддя ухвалив рішення скасувати арешт трьох житлових будинків в Обухівському районі на Київщині, Волноваському районі на Донеччині та Донецьку та 20 земельних ділянок.

Крім того, знято арешт з квартири у Києві на вулиці Драгомирова, 12 та двох машиномісць за цією ж адресою.

Зазначається, що ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, що після Революції гідності екс-міністр внутрішніх справ виїхав у Росію. У травні 2018 року його помітили на акції в Москві.