Рішення про відсторонення Супрун прокоментував навіть Вакарчук / фото УНІАН

Український музикант Святослав Вакарчук, який попри свій високий рейтинг відмовився балотуватись у президенти, розкритикував рішення суду про відсторонення в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун від посади.  

Читайте також"Суд заборонив боротися з корупцією": як у мережі відреагували на відсторонення Супрун

«Відсторонення судом Уляни Супрун від виконання обов`язків в.о міністра черговий раз демонструє: стара політична культура не сприймає людей, які боряться за зміни не словами, а справами. Вона їх боїться і намагається виштовхати будь-яким способом, навіть, таким абсурдним, як цей», - написав він у Twitter.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 5 лютого, Окружний адмінсуд Києва частково задовольнив позов народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука і заборонив Супрун здійснювати повноваження виконуючої обов’язки міністра охорони здоров'я.

Водночас суд не заборонив їй здійснювати повноваження, які були делеговані як заступнику міністра. Також суд врахував доводи про те, що у Супрун має два громадянства - українське та американське.

У МОЗ заявили, що консультуються з юристами у зв'язку з появою інформації про судову заборону Супрун виконувати повноваження в.о. міністра.

Супрун виконує обов'язки міністра охорони здоров'я з 1 серпня 2016 року.