Петренко рішуче підтримав Супрун / фото УНІАН

Рішення Окружного адмінсуду Києва, яким Уляні Супрун заборонено виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я, буде терміново оскаржене.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив глава Мін'юсту Павло Петренко.

«Абсурдні, безвідповідальні рішення українських судів не зможуть заборонити Уляні виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Рішення Окружного адмінсуду Києва буде терміново оскаржене», - написав він.

Відео дня

Читайте такожСупрун відсторонив суддя, який раніше поновив Насірова на посаді

Петренко рішуче підтримав Супрун, назвавши її «колегою, яка вперше за історію країни кинула виклик системі».

«Боротьба із тіньовими схемами закупівель ліків. Медична реформа. Програма «Доступні ліки». Боротьба із лікарняною мафією. Кардинально новий підхід до медицини в країні в цілому…» - нагадав глава Мін'юсту заслуги Супрун.

Як повідомляв УНІАН, 5 лютого, Окружний адмінсуд Києва частково задовольнив позов народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука і заборонив Супрун здійснювати повноваження виконуючого обов'язки міністра охорони здоров'я. У той же час суд не заборонив їй здійснювати повноваження, що були делеговані як заступнику міністра.

Президент Петро Порошенко заявив, що Супрун має повну його підтримкою і вважає, що Верховний суд встановить істину щодо цього рішення.