Курт Волкер / REUTERS

Спеціальний представник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки у справах України Курт Волкер за результатами зустрічей глави Міністерства закордонних справ України Павла Клімкіна з високопосадовцями США заявив, що Вашингтон працює над збільшенням стійкості України для стримування агресії РФ.

Про це спецпредставник США повідомив у мікроблозі Twitter.

За його словами, Клімкін у Вашингтоні провів «хороші зустрічі».

Відео дня

«Ми працюємо разом, щоб підвищити стійкість України та стримувати подальшу агресію Росії. Настав час для миру в Україні», - наголосив він.

Як повідомляє Посольство України в США, візит Клімкіна до Вашингтона відбувся для участі у Міністерській зустрічі глобальної коаліції у боротьбі з ІДІЛ.

Читайте також"Жодних ігор": Волкер вважає, що спостерігачі РФ мають бути у складі місії ОБСЄ/БДІПЛ

В рамках візиту Клімкін та посол України в США Валерій Чалий провели зустріч у Білому домі з радником президента США з питань нацбезпеки Джоном Болтоном. Сторони обговорили питання розвитку безпекової співпраці між Україною та США.

Також було проведено зустріч з головою Комітету із закордонних відносин Сенату США Джеймсом Рішем та співголовою Комітету Робертом Менендезом.

Зазначається, що під час роботи міністерської конференції Клімкін провів ряд двосторонніх зустрічей та розмов, зокрема із главами делегацій Канади, Угорщини, Німеччини, Польщі, Латвії, Литви, Молдови, Саудівської Аравії, Сербії, Швеції, Чорногорії, Фінляндії, а також першим заступником державного секретаря США Джоном Салліваном.

У посольстві зауважили, що щорічний захід, який цього року зібрав представників 79 країн та міжнародних організацій, окреслив подальшу спільну стратегію міжнародної коаліції у мобілізації зусиль для остаточного подолання ІДІЛ, його осередків та боротьби з наслідками тероризму.