Перейменування Дніпропетровської області на Січеславську – це продовження вистави в театрі абсурду, яку вже давно розігрує українська влада. У такий спосіб увагу людей намагаються відволікти від катастрофічної ситуації в економіці країни.   

Про це заявив співголова депутатської групи «Партія «Відродження» Віктор Бондар, коментуючи голосування Верховною Радою проекту постанови №9310-1 щодо перейменування Дніпропетровської області. За словами політика, він не підтримав цю законодавчу ініціативу, оскільки вважає, що сьогодні насамперед потрібно ставити на порядок денний економічні питання, а не ідеологічні.

«Коли переважна більшість населення області думає, де взяти гроші на прожиття і як оплатити здирницькі тарифи на комунальні послуги, перейменування їх хвилює менш за все. Людям байдуже, як називатиметься їх область, бо з новою назвою не з’являться додаткові робочі місця. Тому це просто чергова тема для порожніх балачок», – заявив співголова депутатської групи «Партія «Відродження».

Відео дня

На думку Віктора Бондаря, після перейменування Дніпропетровської області на Січеславську мешканці Дніпра та регіону не стануть жити краще, якщо не будуть вирішені гострі соціально-економічні проблеми  – як на місцевому рівні, так і ті, що турбують громадян усієї країни.   

«Чи будуть знижені тарифи на комунальні послуги? Чи з’явиться у людей робота? Чи збудують нарешті дороги в регіоні? Запитайте у дніпровців, і вони вам підтвердять: саме ці питання цікавлять їх насамперед. Треба говорити про те, як повернути містам регіону статус промислових, як заохотити жителів залишатися на батьківщині, а не виїжджати за кордон у пошуках роботи і кращого життя. Ось що сьогодні є найважливішим», – вважає Віктор Бондар.

Поки що, як зазначив народний депутат, Дніпропетровська область носить звичну назву, оскільки наразі постанова про перейменування скерована на експертизу до Конституційного Суду. Лише після висновку КСУ рішення остаточно ухвалюватиметься у Верховній Раді, для чого знадобиться 300 голосів парламентарів.  

Але до того часу настрої парламенту можуть змінитися, прогнозує голова «Відродження», тож під час остаточного перейменування достатньої кількості голосів може забракнути.